No comments yet

Oțetul de cidru de mere poate ajuta la tratarea psoriazisului?

Oțetul de cidru de mere poate ajuta la tratarea psoriazisului?

psoriazisul este o afecțiune care determină apariția pe piele groasă, solară și înroșită. Unii oameni consideră că oțetul de cidru de mere poate ajuta la ameliorarea mâncărimii și a iritației pe care psoriazisul o provoacă adesea.

psoriazisul nu are încă un leac, dar există multe tratamente și medicamente disponibile care pot ajuta oamenii să -și gestioneze simptomele.

În timp ce medicamentele convenționale, cum ar fi cremele de steroizi, pot ajuta la ușurarea simptomelor, multe persoane preferă să folosească remedii la domiciliu, cum ar fi oțetul de cidru de mere.

Acest articol examinează oțetul de cidru de mere ca Un tratament de psoriazis, inclusiv beneficiile și riscurile sale. De asemenea, ne uităm la alte opțiuni naturale pentru a trata psoriazisul.

oțet de cidru de mere și psoriazis

Datorită proprietăților sale antiseptice, oțetul de cidru de mere poate ajuta la calmarea mâncărimii sau iritației din psoriazis, mai ales pe scalp, potrivit Fundației Naționale de Psoriazis.

Cei care își susțin utilizarea sugerează aplicarea oțetului direct pe scalp de mai multe ori pe săptămână. Unii oameni raportează că au înregistrat o îmbunătățire a stării lor în câteva săptămâni.

Cu toate acestea, dacă scalpul este crăpat, sângerare sau dacă există răni deschise, oțetul de cidru de mere este probabil să provoace iritații și dureri suplimentare.

Oțetul poate provoca o senzație de arsură, astfel încât moderarea dozei ar putea fi utilă pentru a evita iritații suplimentare.

Diluarea oțetului cu cantități egale de apă înainte de aplicare, poate reduce și senzația de senzație de arsuri și iritații. Clătirea scalpului Odată ce soluția s -a uscat poate atenua și aceste efecte.

Deși se pare că nu există riscuri atunci când se utilizează oțet de cidru de mere pentru psoriazis, nicio cercetare directă nu a determinat efectele sale asupra afecțiunii.

Ce este oțetul de cidru de mere?

oțetul de cidru de mere poate ajuta la păstrarea alimentelor, iar în trecut, oamenii au folosit -o ca dezinfectant. Mai recent, oțetul a câștigat popularitate pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătate.

oamenii fac oțet de cidru de mere prin fermentarea cidruului de mere cu bacterii specializate pentru a forma oțet acid.

cidru de mere organic, nerefinat Oțetul este disponibil pe scară largă în magazinele alimentare. Mulți oameni cred că acest lucru are cel mai mare beneficiu, din cauza nivelurilor mai scăzute de procesare în timpul producției.

confirmarea oricăror beneficii sau riscuri de utilizare a oțetului de cidru de mere în scopuri medicinale necesită mai multe cercetări. Cu toate acestea, susținătorii de oțet raportează că remediul i -a ajutat și de:

  • Ajutor digestie
  • Susținerea sistemului imunitar
  • Îmbunătățirea sănătății și Apariția părului și a pielii
  • Asistența reglării zahărului din sânge

Cu toate acestea, fără studii viabile, orice sprijin pentru oțetul de cidru de mere ca măsură de sănătate se bazează pe anecdote și nu pe anecdote date.

Alte metode alternative

În plus față de oțetul de cidru de mere, multe persoane se uită la alte remedii naturale și alternative pentru a ajuta la tratarea plăcilor psoriazisului. Următoarele produse naturale ar putea dovedi persoane benefice cu psoriazis.

aloe vera

aloe vera gel este un remediu preferat pentru tăieturi, arsuri și iritații ale pielii pielii. Proprietățile sale hidratante pot calma pielea și pot ușura disconfortul care apare adesea cu psoriazis.

O persoană poate strecura gelul direct din frunzele plantei.

Capsaicin

Capsaicina este substanța chimică din ardeii fierbinți care le oferă aroma lor intensă.

Cercetătorii au descoperit că adăugarea acestei substanțe la creme topice poate ajuta la reducerea inflamației și disconfortului.

Săruri din Marea Moartă Sau săruri Epsom

Adăugarea acestora la o baie caldă poate ajuta la ameliorarea mâncărimii și a disconfortului. Sarea scoate lichid din țesuturi, scăzând edemul, care este cunoscut și sub denumirea de retenție de apă.

Este important să se hidrateze pielea după ce a făcut o baie de sare. Acest lucru ajută la restabilirea umidității pe suprafața pielii.

Oats

Ovăzul sunt o piele naturală. -Iritare legată de punct sau alte afecțiuni ale pielii mâncărime, inclusiv psoriazis.

Oamenii pot adăuga ovăz direct în apa lor de baie. În mod alternativ, puneți ovăzul într -un șoset, apoi legați șoseta în partea de sus. Fie aruncați șoseta doar în apă, fie frecați -l ușor peste piele.

Încercați să faceți o pastă de ovăz și aplicați -o pe plăci sau în zonele mâncărime.

curcumină și turmeric

Curcumina derivă din turmeric, un condiment cu un conținut bogat de antioxidanți, precum și alte proprietăți antiinflamatorii.

Unele studii au arătat că curcumina ar putea ajuta la reducerea activității inflamatorii. Cercetările sugerează că poate fi utilă în tratarea unei serii de afecțiuni.

Oamenii adaugă turmeric la curry și alte rețete, precum și luarea turmerică ca supliment.

Ce este psoriazisul?

Psoriazisul pare să implice atât factori genetici, cât și sistemul imunitar.

Persoanele cu psoriazis vor constata că simptomele lor vor dispărea sau se vor îmbunătăți din când în când. În alte momente, simptomele lor se vor înrăutăți și se vor agrava.

anumiți declanșatori pot provoca o flăcări de simptome, dar https://produsrecenzie.top/w-loss/ declanșatoarele la o persoană nu pot să se aplice la alta.

  • Simptomele psoriazisului includ:
  • pete roșii ale pielii scalnice
  • Piele uscată, crăpată, care poate sau nu sângerează
  • Mâncărime sau ardere
  • pielea dureroasă
  • unghiile îngroșate sau unghiile de la unghii
  • articulații umflate sau rigide
  • Psoriazisul plăcii este răspândit, iar simptomele sale variază în severitate, De la pete ușoare până la plăci care acoperă suprafețe mari ale pielii.

    takeaway

    Tratamentul se concentrează pe ameliorarea inflamației și netezirea petelor solale ale pielii.

    creme topice de steroizi de steroizi topici Sau alte creme topice ameliorează de obicei inflamația. Alte tratamente includ terapie ușoară și medicamente care afectează sistemul imunitar.

    Oțetul de cidru de mere poate fi sau nu util în tratarea psoriazisului. Unele persoane raportează efecte pozitive, dar există o penurie de date semnificative care susțin utilizarea acesteia.

    în timp ce tratează simptomele cu oțet de cidru de mere, în general, prezintă un risc scăzut de efecte adverse, nu există date care să confirme beneficiile pentru Scutirea mâncăcării și iritației psoriazice.

    Dacă cineva se confruntă cu o iritație sau disconfort sporit după utilizarea remediilor naturale pentru psoriazis, încetați să utilizați produsul imediat și să solicitați asistență medicală.

    Multe remedii alternative de casă lipsesc și ele lipsite date adecvate pentru a -și confirma beneficiile și siguranța pentru sănătate.

    Persoanele ar trebui să -și informeze medicul despre orice suplimente sau tratamente alternative pe care intenționează să le utilizeze pentru a ameliora simptomele psoriazisului.

    Q:

    Care este cel mai sigur și mai eficient tratament complementar pentru psoriazis?

    A:

    Problema este că ceea ce funcționează pentru o persoană cu psoriazis nu poate funcționa pentru o altă persoană. De asemenea, ceea ce funcționează pentru o persoană o singură dată poate să nu funcționeze din nou ulterior. Este un proces de încercare și eroare.

    Când oamenii discută despre tratamente complementare, acestea înseamnă de obicei un remediu pe bază de plante. Cu toate acestea, tratamentele pe bază de plante pot avea interacțiuni periculoase cu celălalt medicament sau pot provoca reacții alergice.

    Dacă sunteți gravidă sau alăptați sau aveți o afecțiune medicală preexistentă, tratamentele pe bază de plante pot avea un efect negativ. Verificați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a lua remedii pe bază de plante în aceste cazuri.

    Răspunsurile reprezintă opiniile experților noștri medicali. Tot conținutul este strict informativ și nu ar trebui considerat sfaturi medicale.

    • Medicină complementară/Medicină alternativă